Buro Verschillig

Voor wie het verschil wil maken

Ouders ondersteunen bij passend onderwijs

samen staan we sterkAls ouder van een kind met bijzondere behoeften komt er veel op je af. Zeker als je wilt dat je kind zo normaal mogelijk onderwijs krijgt. Het lijkt wel of school en hulpverlening een andere taal spreken dan jij! Praten met school is soms ook moeilijk omdat er emoties en oordelen over en weer bij komen kijken. In mij vind je een onafhankelijk persoon, die naast de ouders blijft staan maar de taal spreekt die scholen spreken. En die niet denkt dat je gek bent als je ‘zelfs’ naar inclusie streeft terwijl er toch zulke goede speciale voorzieningen zijn!

Uit onderzoek blijkt dat een goede communicatie tussen school en ouders de sleutel is voor succes bij passend onderwijs en inclusie. En omgekeerd, dat conflict en onbegrip tussen ouders en school een belangrijke factor is bij het vastlopen van leerloopbanen en bij het verwijzen van leerlingen naar het speciaal onderwijs.
Daarnaast blijkt dat scholen vaak niet goed op de hoogte zijn van wat er allemaal mogelijk is. Ouders zijn ervaringsdeskundig en weten soms veel meer dan school, maar juist weer niet van onderwijs. Ik help die kloof overbruggen en breng extra kennis mee. Want de regels zowel als de praktijk van passend onderwijs zijn voor mij geen geheim.

Ik werk zelf bij voorkeur in de regio Utrecht. Maar ik ben deel van een groeiend landelijk netwerk van mensen die ouders en instellingen kunnen ondersteunen om er samen uit te komen vanuit oplossingsgericht en inclusief denken. Wie weet kan ik je dus naar iemand in je buurt verwijzen.

Voor dienstverlening aan ouders reken ik 75 euro per uur (incl btw). Telefonisch advies is gratis en een eerste gesprek half geld (als dit echt een drempel is, reken ik alleen reiskosten). Vaak is dat al heel verhelderend. Scholen of het swv willen soms de kosten overnemen, ik help graag bij het navragen daarvan.

Samenwerkingsverbanden die meer willen weten of op zoek zijn naar onafhankelijke ‘onderwijsco’: neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden om mij of iemand uit mijn ‘inclusienetwerk’ bij inclusievraagstukken in te zetten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Ady Hoitink

Aanjager, verbinder en conceptversterker bij Buro Verschillig en Netwerk Perspectief. Werkt aan passend onderwijs en een samenleving waarin iedereen opvalt en niemand uitvalt. "‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Iedereen dient op dezelfde manier behandeld te worden."

%d bloggers liken dit: