Buro Verschillig

Voor wie het verschil wil maken

Toegankelijk toetsen

Image

Ben aan het nadenken over toetsen. In Nederland hechten we zoveel waarde aan het ‘civiel effect’ van landelijk genormeerde, gelijke eindexamens, dat we niet bereid lijken om toetsen – of stage-eisen – aan te passen aan de mogelijkheden van mensen met een handicap. Dit werpt onacceptabele drempels op om een (beroeps)diploma te halen, terwijl mensen in de praktijk vaak het vak met wat aanpassingen uitstekend zouden kunnen uitoefenen. Welke (onderwijs)club zou zo iets nou op kunnen pakken?   

Advertenties

Eén reactie op “Toegankelijk toetsen

  1. adyhoitink
    30 januari 2014

    Heb zojuist Universal Design for Learning (UDL) ontdekt als een denkwijze die het probleem van het toetsen kan oplossen. Interessant, ook omdat het zo eenvoudig uit te leggen is! http://www.handicap-studie.nl/downloads/positionpaper%20UDL%202012.pdf

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 30 januari 2014 door in Uncategorized en getagd als , , , , .

Ady Hoitink

Aanjager, verbinder en conceptversterker bij Buro Verschillig en Netwerk Perspectief. Werkt aan passend onderwijs en een samenleving waarin iedereen opvalt en niemand uitvalt. "‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Iedereen dient op dezelfde manier behandeld te worden."

%d bloggers liken dit: